Notícies destacades

. 19 octubre, 2016

Ja disponible l’informe del mercat social català 2015!

Amb la Fira d’Economia Solidària arriba la segona edició de l’informe “L’estat del mercat social català”, corresponent a l’exercici 2015. Amb la creixent presència i capil•laritat de l’Economia Social i Solidària a Catalunya, aquest informe fa una foto fixa per entendre com està aquest moviment avui. Així, gràcies a l’anàlisi de les dades del balanç social podem saber la mida mitjana d’una organització d’ESS, l’estat i nombre de xarxes locals i territorials i l’acompliment de criteris sociambientals de les 105 organitzacions que han fet balanç social i les 219 que es van incorporar al Pam a Pam durant el 2015. Encapçala l’informe un esmolat pròleg de David Fernández, cooperativista de la Coop57. Teniu l'informe complet i també el resum executiu aquí (edició 2015): http://mercatsocial.xes.cat/ca/pdf-estat-mercat/.

, , , , , . 17 octubre, 2016

Itinerari de mercat social a la cinquena FESC

Com l'any passat, des de la comissió d'intercooperació de la XES hem pensat en un conjunt d'activitats al voltant de les eines i processos de mercat social que poden ser del vostre interès. L'itinerari comença amb la trobada d'intercooperació del divendres a les 17h, i va recorrent diferents activitats de l'eix 3: creació de mercats socials. A continuació desglossem totes les activitats de l'itinerari.

, , . 17 octubre, 2016

Instruccions per la trobada d’intercooperació

Com l’any passat, la primera activitat de la Fira d’Economia Solidària és la trobada d’intercooperació entre les empreses i entitats expositores. La trobada serà el divendres 21 de 17h a 19:15h a la Sala Santos Hernández, a la tercera planta de l’Ateneu l’Harmonia, just a l’entrada del recinte de Fabra i Coats. Hi ha més de 100 organitzacions inscrites, de manera que per a què pugui ser una activitat fructífera necessitem la col•laboració de tots i totes; us demanem que llegiu les següents indicacions atentament.

, , . 29 agost, 2016

Primer tast de l’informe del mercat social català

Després d’un estiu intens de recollida i anàlisi d’informacions al voltant dels diferents processos i eines de mercat social de la XES, ja us podem avançar un primer tast de l’informe. En aquesta edició, fem un repàs exhaustiu de les activitats de les xarxes locals i sectorials, ens emmirallem amb el sistema quebequès d’innovació en economia social, i repassem els indicadors agregats de balanç social i Pam a Pam del 2015. Tot plegat amb les aportacions particulars d’en David Fernández, l’Enekoitz Etxezarreta, l’Amanda Ortega i en Ruben Suriñach, entre d’altres.

, , . 12 juliol, 2016

Més de 100 organitzacions han ensenyat el cor!

En aquesta nova edició de la campanya de Balanç Social, un total de 105 organitzacions l'han fet. Això suposa un creixement del 45% respecte l'edició anterior, en què el van fer 72. Del total, el 70% han fet la modalitat completa, i només el 30% la versió bàsica de Balanç Social. L'expansió de l'Economia Social i Solidària i del mercat social català es fa palesa amb aquestes xifres.