Notícies destacades

, . 24 abril, 2017

La paritat a les organitzacions de l’economia social i solidària

Les dades plasmades en l'últim informe sobre el Mercat Social català, revelen una tendència positiva de les organitzacions de l'Economia Social i Solidària per corregir la falta de representativitat de les dones.

, . 18 abril, 2017

Balanç Social: properes xerrades i tallers

Estem en plena campanya de Balanç Social i és el moment de divulgar amb major intensitat la nostra eina per ensenyar el cor. En aquest post us avancem l'agenda d'activitats prevista per les pròximes setmanes. Periòdicament, us anirem informant de les dates i llocs per confirmar, així com de les noves xerrades i tallers.

, . 18 abril, 2017

LES MOTIVACIONS PER FER BALANÇ SOCIAL I LA SEVA APLICACIÓ; TRES CASOS D’ESTUDI

Durant tot el 2016 des de la comissió de balanç social de la XES vam treballar amb l'Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID), la Universitat Pompeu Fabra i la Fundació Roca i Galès en l'elaboració de la Guia Tècnica per a l'Elaboració del Balanç Social. Un dels capítols d'aquesta guia titulat "Casos d'estudi: experiències pràctiques d'elaboració de balanç social", il·lustra de manera pràctica les motivacions, les aplicacions i els usos d'organitzacions que expliquen la seva experiència amb el balanç social. A continuació, us fem un breu recull en aquest post.

, . 18 abril, 2017

EL MERCAT SOCIAL CATALÀ L’ANY 2016

Aquesta infografia mostra algunes de les dades més rellevants recollides a l'últim informe de l'estat del mercat social català, fent especial èmfasi a les dades de balanç social, que, a més de permetre a les organtizacions obtenir un diagnòstic del seu funcionament, serveix també per, any rere any, recollir dades agregades dels estàndards de funcionament de l'economia social i solidària a Catalunya.

, . 30 març, 2017

Comença la campanya de Balanç Social 2016!

Comença la campanya de Balanç Social 2016; teniu des del 4 d’abril fins al 30 de juny per sumar-vos a la construcció del mercat social. Enguany, us facilitem la Guita Tècnica per a l’Elaboració del Balanç Social, incloem un nou qüestionari de qualitat associativa, canviem els criteris per a l’obtenció del segell i us proporcionem un resum gràfic per fer visible els vostres resultats. Aquesta primavera, les organitzacions de l’economia solidària tornem a ensenyar el cor. Suma-t’hi tu també!