Arxiu: Eines

Quines eines existeixen vinculades al Mercat Social

Beneficis de fer el balanç social

El Balanç Social és una eina pensada per a les organitzacions de l’economia social i solidària, perquè us ajuda en quatre grans aspectes:

1. Les administracions i la ciutadania us reconeixeran com a part de l’ESS:

Des de la XES portem temps treballant pel reconeixement i la incorporació del BS al procés de presa de decisions pels processos de compra pública de les administracions, i, mica en mica, anem obrint escletxa. Us expliquem les principals fites assolides aquí.

2. Entrareu a formar part del Mercat Social de la XES i fareu visible l’ESS:

Fent el BS, sempre que obtingueu l’avaluació positiva per part de la comissió de BS, passareu a formar part del Mercat Social, apareixent al catàleg en línia. A més, també contribuireu a fer visible el conjunt de l’ESS catalana a través de l’informe de l’Estat del Mercat Social Català que fem cada any amb les vostres dades agregades.

3. Us podreu auto-avaluar i treballar per a la millora continua:

Per cada balanç, des de la XES avaluem els resultats amb el nostre sistema d’avaluació, que compara els vostres resultats amb els resultats mitjans del grup d’organitzacions similars a la vostra. Com a opció afegida, podeu sol·licitar un informe de recomanacions de millora per orientar-vos en el vostre treball intern (és un servei de pagament, us detallem els preus aquí).

4. Comunicareu millor els vostres valors a la vostra comunitat:

Enguany reprenem la infografia de resultats per a cada organització. Aquest document gràfic resumeix els resultats de la vostra organització de manera gràfica, per a què pugueu comunicar-ho fàcilment a la vostra comunitat. Aquí teniu una mostra de la infografia que podreu obtenir. Aquest és un servei gratuït per a les organitzacions sòcies de la XES, i té un petit cost per la resta.

Intercooperació

La intercooperació és el mecanisme de relació entre organitzacions que proposem des de l’Economia Social i Solidària, en oposició a la tendència a competir i buscar l’interès propi, per tal d’obrir oportunitats de generació d’ingressos i per a fer viable els projectes socioempresarials.

El Balanç Social

El Balanç Social és una eina de rendició de comptes i mesura d’impacte social, ambiental i de bon govern. Les organitzacions que el fan poden fer servir els resultats per millorar internament i ens permet tenir dades agregades dels estàndards ètics de l’Economia Solidària i el Mercat Social.