, . 1 juny, 2018

Comença la campanya de Balanç Social 2018!

Del 4 de juny al 22 de juliol, l'economia social i solidària torna a ensenyar el cor!

, . 17 abril, 2018

Novetats importants de la nova campanya de balanç social

Seguint el calendari habitual de la campanya de balanç social, la primera setmana d’abril començaria el període perquè les entitats i empreses de l’ESS puguin començar a fer-lo, però enguany no serà així: el període per fer-lo serà durant els mesos de juny i juliol. A continuació us detallem les principals novetats que, en gran mesura, causen l’endarreriment:

, , , . 19 octubre, 2017

Ja tenim una nova edició de l’informe del mercat social!

Amb la Fira d’Economia Solidària arriba la tercera edició de l’informe “L’estat del mercat social català”, corresponent a l’exercici 2016. Amb la creixent presència i capil·laritat de l’Economia Social i Solidària (ESS) a Catalunya, aquest informe fa una foto fixa per entendre com està aquest moviment avui.

, . 17 juliol, 2017

150 organitzacions han ensenyat el cor!

Un total de 150 organitzacions han fet el Balanç Social; un 42% més que la campanya anterior. 94 han optat per la versió completa, i 56 han fet la versió bàsica.

, . 20 juny, 2017

Atenes i l’UniverSSE: economia social i solidària enmig de la devastació de la Troika

Ruben Suriñach Padilla, coordinador del projecte de Balanç Social de la XES i cooperativista d’Opcions de Consum Responsable Els passats 9, 11 i 12 de juny es va celebrar a Atenes el congrés UniverSSE, la quarta edició d'aquest espai de trobada i debat sobre l'economia social i solidària (ESS) organitzat per la xarxa europea d'economia solidària (RIPESS) i una agrupació d'organitzacions de la societat civil grega que comencen a configurar una constel·lació d'iniciatives d’ESS. REAS red de redes i la XES hi vam ser, i vam poder contrastar les nostres experiències per constatar que, en alguns camps, les xarxes d'economia solidària de l'Estat estem obrint bretxa a nivell europeu.

, . 1 juny, 2017

Falten tres setmanes per acabar la campanya de balanç social

Falten 3 setmanes per acabar la campanya de balanç social. No et quedis fora: ja som més de 120 organitzacions fent-lo!

, . 16 maig, 2017

Voleu saber com s’organitzen les empreses i entitats per fer balanç?

Com ja explicàvem a una notícia anterior, la Guia Tècnica per a l'Elaboració del Balanç Social, inclou un capítol de casos d'estudi que il·lustra les experiències pràctiques d'algunes organitzacions amb la realització del balanç social. En aquest post, mostrem de manera sintètica, com s'organitzen algunes d'aquestes empreses i entitats per fer-lo.

, . 9 maig, 2017

Balanç Social: actualització de xerrades i tallers

Estem en plena campanya de Balanç Social i és el moment de divulgar amb major intensitat la nostra eina per ensenyar el cor. En aquest post us avancem l'agenda d'activitats prevista per les pròximes setmanes. Periòdicament, us anirem informant de les dates i llocs per confirmar, així com de les noves xerrades i tallers.

, . 9 maig, 2017

El benestar laboral a les organitzacions de l’economia social i solidària

Un dels àmbits que s'analitzen a l'informe sobre el mercat social, és la qualitat laboral de les persones treballadores més enllà de les condicions laborals que estipula la legislació. Les organitzacions de l'economia solidària són referents a l'hora de demostrar que poden haver-hi formes de funcionar diferents, formes de funcionar que permetin la conciliació de la vida familiar amb la laboral, que assegurin l'estabilitat laboral a base de pràctiques de repartiment del treball; que creïn entorns humans on fer-se costat, sentir-se acompanyat i afrontar conflictes amb democràcia i cuidant les persones. Quan parlem de qualitat laboral ens referim a la suma de tots aquests elements que garanteixen una experiència de qualitat al voltant de treball.

, . 9 maig, 2017

El compromís social a les organitzacions de l’economia social i solidària

Un dels pilars dins dels estàndards ètics de l'ESS és el compromís de les organitzacions amb el seu entorn, ja sigui amb l'entorn més proper (veïnal, entorn de treball), com en espais més vinculats a la seva activitat econòmica i a la cadena de proveïment.

, . 8 maig, 2017

Spot “Totes juntes construïm Mercat Social”

Us presentem l'spot “Totes juntes construïm Mercat Social”, dins de la campanya de Balanç Social 2016 #EnsenyaElCor.

, . 2 maig, 2017

El balanç social, peça clau en la contractació sostenible de l’Ajuntament de Barcelona

Després de molts mesos de treball intens, des de la XES hem arribat a un acord amb l’Ajuntament de Barcelona per a què el programa informàtic de Balanç Social sigui la base del seguiment de la implementació de les clàusules socials i ambientals de contractació del consistori. D’aquesta manera, el coneixement col·lectiu generat amb els anys des de l’economia social i solidària pot incidir de manera directa en fer efectiva la inclusió de criteris socials, ambientals i democràtics en els contractes públics.