, , , . 13 Desembre, 2019

Els resultats de Balanç Social a un cop d’ull!

Com cada any per aquestes dates, publiquem la infografia que resumeix les principals dades recollides amb el Balanç Social i publicades a l’informe de l’Estat del Mercat Social Català. Com que la infografia parla per si sola, aquí la teniu:

, , , , . 25 Octubre, 2019

Ja tenim una nova edició de l’informe del Mercat Social Català!

Un any més hem publicat l'informe l'Estat del Mercat Social Català; document que posa al dia l'estat de les diferents eines i estratègies de construcció de mercat social impulsades per la XES, així com també una revisió de totes les dades recollides amb Pam a Pam i Balanç Social durant el 2019. Aquest any l'informe s'emmarca en un procés de reflexió estratègica que iniciem com a XES per impulsar el Mercat Social; a les seves pàgines ho podreu llegir.

, . 10 Octubre, 2019

Els primers resultats de Balanç Comunitari també a la FESC!

Aquest any, per primera vegada, hem posat en pràctica el Balanç Comunitari, l’eina definida conjuntament entre la Xarxa d’Espais Comunitaris, la Xarxa d’Economia Solidària i l’ajuntament de Barcelona per a l’avaluació dels projectes de gestió comunitària. L’han fet 11 projectes de 9 entitats diferents; el dissabte a les 17:30 a la FESC us explicarem com ha anat aquesta experiència.

, , . 9 Octubre, 2019

A la FESC, presentem també les dades de la campanya d’aquest any

En el marc de la vuitena edició de la Fira d'Economia Solidària que organitzem des de la XES, el dissabte 26, a les 10h30, l'economia solidària de tot l'estat ensenya el cor. Presentarem conjuntament amb REAS Red de Redes les principals dades agregades a nivell estatal i les dades de la campanya de balanç social de la XES a Catalunya.

, , . 23 Setembre, 2019

A la FESC, reflexionem sobre el Mercat Social!

Enmig d’un cicle tan expansiu de l’Economia Social i Solidària (ESS) com l’actual, convé parar-nos a revisar algunes de les estratègies centrals que hem impulsat, i valorar críticament on som respecte aquests objectius. És especialment important revisar l’estratègia de construcció de Mercat Social (MS) impulsada des de la XES, sobretot a partir del febrer de 2015, moment en què encetem un nou cicle de treball marcat per la reflexió estratègica duta a terme en els anys anteriors al si de la xarxa. El diumenge a les 11h a la FESC ens aturarem a reflexionar i compartir aquest procés.

, . 26 Juliol, 2019

231 entitats participen al Balanç Social 2019!

De les 231 entitats que han fet el balanç social, 107 han fet la modalitat bàsica i 124 la modalitat completa. El sector de l'educació i la recerca segueix sent el més representat.

, . 22 Juliol, 2019

El Balanç Social de la XES a l’ONU

El passat 25 i 26 de juny va tenir lloc a Ginebra una conferència que portava per títol "Implementar els Objectius de Desenvolupament Sostenibles: quin paper per l'Economia Social i Solidària?". L'article presentat va ser elaborat per la Raquel Alquézar i el Rubèn Suriñach de la Comissió de Balanç Social de la XES explicant els 10 anys de trajectòria amb els que compta el Balanç va ser seleccionat entre 320 propostes rebudes de 60 països.

, , . 12 Juny, 2019

El Balanç Social i els Objectius de Desenvolupament Sostenible

El Balanç Social (BS) de la XES s'ha convertit en els darrers anys en una eina de referència per a la rendició de comptes i mesura d'impacte de la ESS catalana; només al 2018 van fer-lo 188 empreses i entitats catalanes (450 al conjunt de l’Estat). El Balanç Social exerceix un paper central en el desenvolupament local de la ESS, en oferir una eina que qualsevol empresa o organització pot utilitzar per a fer visible i pública la seva praxis interna. A més, delimita l’accés a l’espai econòmic de l’ESS i el Mercat Social, en pro d'un desenvolupament sostenible i inclusiu, alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, especialment amb 6 dels objectius.

, . 31 Maig, 2019

Solidança ens ensenya el cor!

El darrer dijous 30 de maig vam organitzar un taller de Balanç Social per a empreses i entitats juntament amb Barcelona+Sostenible, amb la col·laboració de Barcelona Activa, que ens va cedir l’Espai InnoBa per fer el taller. Van assistir una vintena d’organitzacions de procedència diversa, i vam comptar amb l’experiència de Solidança, que ens va venir a explicar la Carme Górriz.

. 30 Maig, 2019

La comissió d’ecologia de la XES declara l’emergència climàtica

“Vull que entreu en pànic. Vull que sentiu la por que jo sento cada dia. I vull que actueu. Vull que actueu com ho faríeu en una crisi. Vull que reaccioneu com si la vostra casa estigués en flames … perquè ho està”. La comissió d’ecologia de la XES fa seves les paraules de Greta

VES-HI

, , . 30 Maig, 2019

Ja som 125 organitzacions fent Balanç Social, i sumant!

Des de que vam començar la campanya el 2 de maig, ja s’han posat a ensenya el cor 125 organitzacions, i entrem a la recta final per a fer-lo: recordeu que el 30 de juny és la data límit. En aquest notícia us recordem les dates de les properes activitats, així com la feina feta per la comissió d’Ecologia per animar-vos a millorar els indicadors ambientals.

, . 14 Maig, 2019

Debatent sobre els reptes dels balanços socials de l’ESS a Idearia 2019

Els passats 3, 4 i 5 de maig va tenir lloc a València la catorzena edició de la trobada Idearia, punt de trobada històric de l’ESS a nivell estatal. Des de la comissió de Balanç Social de la XES hi vam participar intensament; dinamitzant un dels sis eixos de treball de la trobada. El vam titular La sostenibilitat ambiental: més que un eix de l’ESS, i vam generar dos espais de treball des dels que reflexionar sobre el paper que té el valor ambiental dins de les nostres pràctiques.