Desconnecta’t del capitalisme, instal·la’t les alternatives

El proper 14 de maig se celebra arreu del món el Dia Internacional del Comerç Just i, com cada any, engeguem amb moltes ganes la preparació dels actes de la campanya Som Comerç Just i Banca Ètica, l'antiga Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, que se celebra a diferents punts de Catalunya i compta amb la participació d'entitats de tot el país.

, , . 26 abril, 2016

Aquest any, celebrem la dissetena edició sota el lema “Desconnecta’t del capitalisme, instal·la’t les alternatives” volem animar la ciutadania catalana a fer un pas cap a les iniciatives de consum justes i solidàries que ja són una realitat a Catalunya: el comerç just, la banca ètica i altres opcions en matèria d’energia, telecomunicacions o software.

El sistema actual perpetua les desigualtats però tenim opcions per canviar les coses: el teu banc inverteix en indústria armamentista? Passa’t a les finances ètiques. El teu proveidor de llum expolia països al sud? Contracta energia respectuosa amb el medi ambient i les persones. La teva companyia telefònica explota els seus treballadors? Dona’t d’alta al treball cooperatiu.

El 14 de maig a l’espai Calàbria66 de Barcelona FIARE, Oikocredit, SomEnergia, SomConnexió o Alternativa3 estaran presents perquè pogueu fer les gestions necessàries per fer el pas a cadascuna d’aquestes alternatives. Consulta els actes de més d’una trentena de municipis més a la web de la campanya. La XES, un any més, som part del consorci impulsor on també participa SETEM Catalunya, Alternativa 3, Fiare, FETS-Finançament Ètic i Solidari- i OxfamIntermón.

Aquest 2016 desconnecta’t del capitalisme…i vine als actes que celebren que existeixen alternatives! #SomComerçJust #SomBancaÈtica #SomEconomiaSolidària.