La moneda social pren un nou impuls

L'espai de coordinació entre les monedes socials de Catalunya va avançant, i escalfa motors per la propera edició de Fira. En concret, es proposen que totes les persones visitants que tinguin alguna de les monedes enxarxades puguin comprar productes amb la seva pròpia moneda. En aquest article us ho expliquem.

, , . 2 juny, 2016

En aquesta edició 2016 de la Fira d’Economia Solidària (FESC), com en les anteriors, els visitants només podran fer compres als diferents expositors que hi seran presents mitjançant Ecosols, la moneda de la XES. Enguany però, hi ha una novetat molt important: per primera vegada, els usuaris de diferents xarxes  de moneda social existents a diversos indrets de Catalunya podran realitzar compres a la fira directament amb la seva moneda.

Això és possible gràcies a la feina que s’està realitzant en el marc de l’Espai de Coordinació de Monedes Socials de Catalunya, des que es va posar en marxa fa gairebé un any a la 1a Trobada de monedes socials, que es va dur a terme durant la passada FESC.

Actualment formen part d’aquest espai la Turuta de Vilanova i la Geltrú (Associació Ecol3VNG), l’Hora de l’Ecoxarxa del Bages, l’Eco de la Xarxa Eco de Tarragona i la Cooperativa Integral Catalana (eco) i l’Ecosol de la Xarxa d’Economia Solidària.

L’objectiu principal és avançar en la coordinació i la interrelació de les diferents xarxes, de manera que a través d’uns protocols comuns les usuàries puguin intercanviar productes i serveis més enllà de la seva pròpia xarxa local. Així, l’ús de la moneda social pren un nou impuls com a eina de construcció del mercat social i de transformació de les relacions econòmiques entre les persones.  Al mateix temps, es plantegen nous reptes, i sobretot noves oportunitats, d’ampliar i fer créixer la xarxa per què cada vegada més gent pugui satisfer més necessitats d’una manera més justa i sostenible, on el centre siguin precisament les persones i no el lucre i els beneficis.