La Fira d’Economia Solidària de Catalunya

La Fira d’Economia Solidària de Catalunya és la principal plasmació del Mercat Social català; un esdeveniment anual amb projecció internacional que reuneix la gran diversitat d’experiències i pràctiques de l’economia social i solidària del territori català.

Se n’han celebrat quatre edicions, i la cinquena tindrà lloc el penúltim cap de setmana d’octubre al mateix lloc on s’han celebrat les anteriors: al complex fabril Fabra i Coats de Sant Andreu de Palomar, a Barcelona, espai que compta amb més de 15.000 m2 de superfície. El nombre d’expositors no ha parat de créixer des de la primera edició, marcant el rècord al 2015 amb 199 empreses i entitats, i 19.000 visitants.

La Fira, a més de ser un gran aparador per a les organitzacions participants, és un espai de trobada, debat i intercooperació, ja que hi ha un programa d’activitats molt extens i la gran confluència de col·lectius i persones la converteix en una bona oportunitat per a convocar reunions, trobades, assemblees, etc. Així, per posar uns exemples, a l’edició del 2015 hi ha hagut una trobada d’intercooperació entre expositors; una trobada de xarxes locals d’economia solidària; l’assemblea general de Fiare Banca Ètica; la trobada de monedes socials i xarxes d’intercanvi de Catalunya; o la presentació de l’informe de Mercat Social català.

Així doncs la Fira pretén donar visibilitat a la notorietat que té l’Economia Social i Solidària com a moviment capaç de donar resposta a les necessitats col·lectives, i és en sí mateixa la màxima expressió del Mercat Social català. A més, la pròpia fira és la plasmació pràctica del paper que juga la Xarxa d’Economia Solidària com a xarxa de pràctiques econòmiques alternatives. Per a més informació podeu visitar la web de la Fira.