BEN ENXESCATS! Conclusions de la trobada d’intercooperació

El passat 5 de juny vam celebrar a la seu de la XES la primera trobada d'intercooperació (ENXESCA'T!) des de l'aprovació del Pla Estratègic. Va ser una sessió de tot un matí, van participar 66 persones de 49 entitats sòcies de la XES, i les valoracions han estat molt positives, fins al punt que a data d'avui hi ha almenys 4 xarxes sectorials caminant arran d'una de les dinàmiques de treball de la trobada: la de Tecnologies de la Informació i Comunicació; la de Finances Ètiques; la de Moneda Social; i la d'Arquitectura, Enginyeria i Serveis Ambientals.

, . 26 abril, 2016

Hem fet un document de recull del que es va treballar, així com també dels resultats de l’enquesta d’avaluació. Us avancem una part del document més avall, i si voleu la versió sencera la podeu descarregar en pdf aquí.

Comencem aquest document compartint les vostres sensacions/emocions després de la trobada.

Satisfacció i alegria en veure el bon ambient de treball i predisposició a impulsar iniciatives de transformació social – Gràcies a tots i totes per fer-la possible! – Energia i noves idees – Potencialitat i repte – Participar és Viure! – Satisfacció per conèixer nous col·lectius afins amb els que poder compartir i aprendre – És un lloc fantàstic per descobrir i enfortir relacions amb altres col·lectius i organitzacions que perseguim uns mateixos criteris i manera d’entendre l’economia – Moltes ganes de construir en comú – Bastant bon rotllo que s’hauria de mantenir – La Xes té un gran potencial per fomentar la intercooperació – Es detecta il·lusió i bona disposició a col·laborar – Un col·lectiu de gent i organitzacions molt potent, amb gran idees i bona sintonia per buscar col·laboracions – Estem teixint part de l’economia del futur – Sorpresa pel grau de interès en fer projectes en comú – De mica en mica però anem avançant… o també: Anem lents perquè anem lluny – Ambient d’expectació i de interès pel que podem fer juntes; bon ambient de suport mutu i escolta activa – Sensacions positives, idees de nous projectes – Amb ganes de posar a la pràctica el que hi vam parlar! – El que hem fet és possible en un entorn d’economia social i solidària… molt feliç de formar-ne part!

La jornada va transcórrer seguint l’agenda prevista, amb el Taulell d’ofertes i demandes per donar-nos la benvinguda i veure el gran ventall de gent, propostes, sectors.

Després d’aquesta recepció, vam començar amb la primera dinàmica, el que en vem dir “pol·linització creuada”. Vam fer aquesta dinàmica per a conèixer moltes organitzacions en poc temps, i també per donar-nos a conèixer entre nosaltres. Vam organitzar 7 taules, a les quals hi havia entre 7 i 10 persones totes de diferents entitats i de diferents sectors; de manera que tenia una component intersectorial. Cada una de les taules havia d’escollir un projecte actual o futur d’una de les organitzacions i fer l’exercici de veure com cada una de les entitats de la taula podia contribuir al projecte (encara no fos un exercici fictici o imaginari). La idea com dèiem era que cada organització donés a conèixer els seus punts forts a través de l’exercici.

Aquestes són les representacions gràfiques de cada un dels 7 grups que es van fer:

Enxecat3 Enxescat5 Enxescat6 Enxescat7Enxexcat4

Per a seguir llegint el document sencer, on també hi ha les relatories de les dinàmiques sectorials i els resultats de l’enquesta d’avaluació descarrega el document sencer en pdf.